DESPRE NOI

Care este povestea noastra ?

Salutare ! Ne numim Mircea si Anca si noi suntem persoanele din spatele Kron Leather.

Kron Leather isi trage numele de la Brasov, sau Kronstadt, un loc foarte important pentru noi, care reprezinta sursa noastra de inspiratie pentru fiecare obiectiel pe care il facem.

Ideea de baza a Kron Leather este de a imbina vechiul cu noul. Vechile tehnici de lucru cu un design minimal si functional, in combinatie cu materiale de calitate.

De ce piele si de ce lucrate manual?

Totul a pornit atunci cand Mircea isi cauta un jurnal din piele. Dupa indelungi cautari, Mircea nu a gasit ce isi dorea si a spus ca si-l va face singur. Dupa care a urmat o perioada lunga de citit articole, participat la discutii pe forumuri de pielarit si incercat o multime de tipuri de piele si tehnici de lucru.
Primul obiectel, daca putem sa-l numim asa, il puteti vedea in imaginea din dreapta.

De aici a inceput aventura si virusul acesta al pielaritului nu ne-a mai dat pace dar nici nu ne-a trecut. De aici pasiunea pentru accesorii de jurnale si obiecte de scris a crescut si cu pasi mici dar siguri incepem sa ne conturam o colectie.
Ne-am oprit la a le face manual. Manual, pentru ca vrem sa reinviem ceva care incet-incet se pierde, mestesugul pielaritului. Si mai mult decat atat, satisfactia pe care o ai atunci cand termini un obiect, folosind o bucata de piele si niste scule simple, este imensa.
Lucrul manual are beneficiile lui, lucruri care nu pot fi replicate de nici o masinarie. Cel mai important aspect este cusutul, numit si “saddle stitch”, care se face folosind 2 ace si o ata de calitate si care da un aspect frumos si o rezistenta mai mare decat cea facuta la masina.
Punem multa munca si dragoste in ceea ce facem si atunci cand cumparati de la noi vrem sa primiti mai mult decat un simplu obiect. Fiecare bucatica de piele trece prin mainile noastre iar noi vrem ca fiecare achizitie sa fie o investitie pentru viitor si un obiect pe care sa-l pretuiti macar la fel de mult pe cat o facem noi.
Misiunea noastra este de a face obiecte unice si functionale, din piele de calitate, in Romania.
Scroll to Top