MATERIALE

Este foarte important pentru noi sa va facem o scurta descriere despre materialele pe care le folosim. Cel mai important material este pielea.

Piele naturala tabacita ecologic

Pielea naturala pe care o folosim este una speciala.

Pielea naturala se imparte intr-o varietate de categorii in functie de destinatia sa sau de animalul din care provine. Dar cel mai important lucru este tabacitul sau metoda prin care pielea de pe animal este prelucrata intr-un material care poate fi folosit mai departe la manufactura de accesorii. Cele mai folosite metode de tabacire a pieilor sunt: cu saruri de crom si vegetal.

Ce folosim?

Noi folosim o piele tabacita vegetal, adica prelucrata folosind tanin provenit din frunze, scoarta din anumiti arbori, un proces cu mult mai natural decat cel cu saruri de crom. Un proces care este folosit de sute de ani in tabacitul pieilor si care nu dauneaza asa de tare mediului inconjurator.
Aceasta metoda de tabacit este foarte lenta, de la 10-20 zile pana la 1 an in unele cazuri, fata de 1 zi folosind saruri de crom. Este o metoda mai scumpa dar rezultatele sunt mult mai bune: o piele rezistenta cu un miros natural, care in timp va patina si se va adapta stilului vostru de viata.

Pielea "full grain"

Pieile tabacite vegetal pe care le folosim au suprafata nemodificata, adica nu este slefuita sau embosata pentru a corecta imperfectiunile. Pielea noastra este “full grain” adica contine stratul cel mai rezistent al pielii si urmele de pe animal cat si cicatricile pot fi vizibile, neafectand rezistenta.

Caracteristicile pielii ?

Credem ca una dintre cele mai importante caracteristici ale pielii tabacite este patina, sau felul in care pielea tabacita vegetal isi schimba aspectul in timp. O piele tabacita vegetal, de calitate, va prinde un lustru foarte frumos si se va inchide la culoare.
De exemplu o piele tabacita vegetal nevopsita sau NATUR, cum gasiti la noi in magazin, va patina catre un maroniu foarte frumos. In imaginea din stanga vedeti acelasi produs, din aceeasi piele, numai ca cel din dreapta e folosit de aproximativ un an. La fel se intampla si la cele vopsite numai ca schimbarea nu este asa drastica datorita culorii.

De un provine pielea ?

Se poate vorbi foarte mult despre pielea pe care o folosim, dar pe scurt putem spune ca este un material exclusivist, cat se poate de natural, care speram sa va placa, cel putin, la fel de mult ca noua. Pieile brute de vita sunt provenite din industria alimentara, asa ca este un proces sustenabil.
Pentru moment, noi ne cumparam pieile direct dintr-o tabacarie din Toscana, partenera consortiului de piei tabacite vegetal.

Ata de cusut

Nu in ultimul rand, ata de cusut este la fel de naturala ca si pielea. Este facuta din fibre de in rasucite intr-un fel unic care ofera rezistenta in timp. Ata este produsa in Europa si este special facuta pentru marochinarie.

Accesoriile metalice

Furniturile sau accesoriile metalice pe care le folosim sunt de foarte buna calitate si sunt facute din alama sau inox. Sunt create prin metode clasice de turnare in matrite de nisip. Noi folosim capse sau catarame cu diferite cu diferite finish-uri obtinute prin nichelare, chiar daca substratul este de alama. In timp, alama natur va patina de la auriu lucios la un auriu-verzui cu aspect mat.

Scroll to Top